Ζήστε Την Εμπειρία Της Αναρρίχησης Στο Ακρωτήριο Μαλέα

Αναρριχητικό πάρκο Ζόμπολο

Πεδία

Ζόμπολο & Χιόνη

Σε ασβεστόλιθο υψηλής ποιότητας με εξέχοντα χαρακτηριστικά—μικρές τούφες, απότομες πλάκες, ρωγμές, στέγες, σπηλιές και τοίχους. Η διάνοιξη ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2009, με περίπου 150 αθλητικές διαδρομές. H πλειονότητα των διαδρομών είναι μεταξύ 5b–6c και πολλές είναι κατάλληλες για εκπαιδευτικούς σκοπούς αλλά δεν λείπουν και οι πιο σκληρές διαδρομές. Ο εξοπλισμός των διαδρομών συνεχίζεται, όποτε είναι δυνατόν.

Βαθμοί δυσκολίας:
Διαδρομές έως 5b+: 12
Διαδρομές 5c έως 6a+: 54
Διαδρομές 6b έως 7a: 43
Διαδρομές 7a+ έως 7c: 18

Zobolo

Hioni

Λυκόγκρεμο & Κοτρώνι

Τα δυο νέα πεδία, Λυκόγκρεμο & Κοτρώνι, βρίσκονται πάνω στη ραχοκοκαλιά του ακρωτηρίου και προσφέρουν υπέροχη πανοραμική θέα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η τοποθεσία τους αντικρυστά, απέναντι το ένα από το άλλο είναι ιδανική: Προσφέρουν ήλιο ή σκιά για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είναι κατάλληλα για αναρρίχηση όλο το χρόνο. Ειδικά μάλιστα το καλοκαίρι, όταν στα χαμηλά είχε καύσωνα, στα δυο νέα πεδία, παρατηρήθηκαν στη σκιά, θερμοκρασίες κατάλληλες για αναρρίχηση.

Επίσης σε μια περιοχή που συχνά ο άνεμος λυσσομανά, ο ποικίλος προσανατολισμός των ορθοπλαγιών μας προσφέρει κάποια απάγκια, προστατευμένα από τον άνεμο σημεία. Συνολικά δημιουργήθηκαν 81 νέες διαδρομές.

Βαθμοί δυσκολίας:
Διαδρομές έως 5c+: 10
Διαδρομές από 6a έως 6b+: 24
Διαδρομές από 6c έως 7a+: 21
Διαδρομές από 7b και πάνω: 26

Lykogremo

Kotroni