Πεδίο Χιόνη

H ΧΙΟΝΗ δεν έχει εύκολη πρόσβαση αλλά είναι ένας όμορφος βράχος με μεγάλη ποικιλία και σκιά. Οι διαδρομές εξοπλίστηκαν το 2011/12, κυρίως από τους Δημήτρη Τιτόπουλο, Γιάννη Τορέλλι, Δημήτρη Τσίτσικα, Γιάννη Δελακοβία, Παναγιώτη Λιβανό, Γιώργο Αλιφέρη και Γιάννη Ρέκα. Το “Ti Kaneis” εξοπλίστηκε το 2013 από τον Claude και την Christine Remy.

Αναρρίχηση: Λίγο από όλα. Πλάκες για αρχάριους, κόκκινους τοίχους με εκπληκτικές αναρριχήσεις μεσαίου βαθμού και «τρελές» σπηλιές από τούφες.

Συνθήκες: Καλύτερες για ανοιξιάτικη, φθινοπωρινή και χειμερινή αναρρίχηση. Η καλοκαιρινή αναρρίχηση είναι δυνατή μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Σκιά: Μέχρι τις 14:00.

Έκθεση: Δ

Πρόσβαση: Ακολουθήστε τις οδηγίες προς Ζόμπολο. Όταν βρίσκεστε στο δρόμο, μην στρίψετε αριστερά προς το χώρο στάθμευσης. Αντίθετα, συνεχίστε στο χωματόδρομο με κατεύθυνση ανατολικά. Μετά από 350 μέτρα στρίψτε αριστερά. Συνεχίστε περ. 1,3 χλμ σε μια διακλάδωση στο χωματόδρομο. Στη διχάλα, πηγαίνετε αριστερά. Συνεχίστε για περίπου 2,3 χλμ και παρκάρετε στη μεγάλη στροφή (36.454496, 23.152564.) Ο δρόμος είναι ανώμαλος και τραχύς, αλλά αν οδηγείτε αργά μπορείτε να τα καταφέρετε ακόμα και χωρίς όχημα 4×4. Στη συνέχεια, ακολουθήστε την καλά καθορισμένη διαδρομή.

Χρόνος πεζοπορίας: 5 λεπτά. Συνολικά, ο βράχος/χώρος στάθμευσης είναι περίπου. 7 χλμ από το χωριό Άγιος Νικόλαος.

Χιόνη – Αριστερά

Χιόνη – Δεξιά