Πεδίο Ζόμπολο

Δυτικό Ζόμπολο

To ΔΥΤΙΚΟ ΖΟΜΠΟΛΟ είναι ένας εντυπωσιακός μεγάλος τοίχος με πολλές δυνατότητες για καλές διαδρομές. Προς το παρόν, έχουν εξοπλιστεί μόνο μερικές αξιόλογες διαδρομές.

Αναρρίχηση: Καλή ποικιλία με πλάκες, γωνίες, ρωγμές και κάθετους τοίχους γεμάτους κρυφά σημεία.

☁ Σκιά: Μόνο μέχρι τις 12:00.

Προσανατολισμός: ΝΔ

Συνθήκες: Καλύτερο σε δροσερές συνθήκες (Νοέμβριος-Μάρτιος) όταν είναι δυνατή η αναρρίχηση με ήλιο. Τους ζεστούς μήνες, ανεβείτε νωρίς το πρωί.

Πρόσβαση: Από το χώρο στάθμευσης, ακολουθήστε το μονοπάτι προς τον γκρεμό και στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς τα αριστερά.

Περπάτημα: 20 λ.

Άσπρα

Τα ΑΣΠΡΑ είναι ένας από τους κύριους βράχους του πεδίου και το στολίδι του Ζόμπολου.
Είναι ένας μεγάλος, άψογος, κίτρινος και άσπρος τοίχος με καλά χαρακτηριστικά, με πολλές μεγάλες και συνεχείς αναρριχήσεις, κυρίως στην περιοχή 6b–7c.

Τις περισσότερες διαδρομές εξόπλισαν οι Δημήτρης Τιτόπουλος, Γιάννης Τορέλι, Γιώργος Κούκης, Δημήτρης Τσίτσικας, Νίκος Χατζής, Γιώργος Αλιφέρης και Χάρης Ορφανουδάκης.

Αναρρίχηση: Απότομη, αθλητική αναρρίχηση σε μικρές τούφες, ρωγμές, «σπαρτιατικούς» τοίχους και μερικούς ασυνήθιστους βραχώδεις σχηματισμούς και πολλές δυνατότητες για περισσότερες μονοπάτια ή πολλαπλές διαδρομές.

Συνθήκες: Καλύτερες σε δροσερούς μήνες (Νοέμβριος-Μάρτιος) όταν είναι δυνατή η αναρρίχηση στον ήλιο. Τους ζεστούς μήνες σκαρφαλώστε νωρίς το πρωί. Τα ΑΣΠΡΑ δεν είναι καλά τις μέρες με υγρασία.

Σκιά: Μόνο μέχρι τις 11:00.

Έκθεση: ΝΑ

Πρόσβαση: Από το χώρο στάθμευσης, ακολουθήστε το μονοπάτι προς τον γκρεμό και στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς τα αριστερά.

Περπάτημα : 15 λ.

Εκπαιδευτικές

Οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ διαθέτουν μια ποικιλία από εύκολες και μεσαίου βαθμού διαδρομές προπόνησης κατάλληλες για αρχάριους, καθώς και μερικές πολλαπλές σχοινιές από 6b έως 7b.

Όλες οι διαδρομές εξοπλίστηκαν από τους Δημήτρη Τιτόπουλο, Γιώργο Κούκη και Δήμητρα Κλαουδάτου το 2009 και 2016, εκτός από το «Μούτσος» που εξοπλίστηκε από τον Δημήτρη Τσίτσικα.

Αναρρίχηση: Πλάκα ισορροπίας και αναρρίχηση σε γκρίζο τοίχο.

Συνθήκες: Καλύτερες για την άνοιξη, το φθινόπωρο και το χειμώνα. Η καλοκαιρινή αναρρίχηση είναι δυνατή μόνο νωρίς το πρωί.

Σκιά: Μόνο μέχρι τις 11:00.

Έκθεση: ΝΑ

Πρόσβαση: Από το χώρο στάθμευσης, ακολουθήστε το μονοπάτι προς τον γκρεμό και μετά αριστερά.

Περπάτημα: 11 λ.

Πρώτος Τοίχος

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΙΧΟΣ είναι ο πρώτος γκρεμός στον οποίο φτάνει το μονοπάτι. Υπάρχουν 10 διαδρομές σε κάθετο και ελαφρώς αιχμηρό βράχο, καθώς και μια γραμμή 3 βημάτων μέχρι το χαρακτηριστικό αυλάκι. Οι περισσότερες διαδρομές εξοπλίστηκαν από τους Δημήτρη Τιτόπουλο, Γιώργο Κούκη και Δήμητρα Κλαουδάτου το 2009.

Αναρρίχηση: Πλάκα ισορροπίας και αναρρίχηση σε γκρίζο τοίχο.

Συνθήκες: Καλύτερες για ανοιξιάτικη, φθινοπωρινή και χειμερινή αναρρίχηση. Η καλοκαιρινή αναρρίχηση είναι δυνατή μόνο νωρίς το πρωί.

☁ Σκιά: Μόνο μέχρι τις 11:00.

Έκθεση: ΝΑ

Πρόσβαση: Από το χώρο στάθμευσης, ακολουθήστε το μονοπάτι προς τον γκρεμό και στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς τα αριστερά.

Περπάτημα: 8 λεπτά.

Ανατολικό Ζόμπολο

Το Ανατολικό Ζόμπολο είναι ένας μακρύς, σκιερός βράχος που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Διαθέτει περισσότερες από 40 διαδρομές ύψους έως 20-25 μέτρα, η πλειονότητα των οποίων είναι στις εύκολες και μεσαίες βαθμίδες δυσκολίας. Επιπλέον, τα βράχια έχουν σκιά το απόγευμα. Οι διαδρομές εξοπλίστηκαν κυρίως από τους Δημήτρη Τιτόπουλο και Δήμητρα Κλαουδάτου το 2011, με επιπλέον εξοπλισμό από τους Γιώργο Κουκή, Δημήτρη Τσίτσικα, Παναγιώτη Λιβανό και Γιάννη Δελακοβία. Οι τελευταίες πέντε διαδρομές, καθώς και οι διαδρομές «Λιβανός» και «Παντελής», εξοπλίστηκαν από τους Claude και Christine Remy.

Αναρρίχηση: Κυρίως ισορροπιστική, δακτυλική αναρρίχηση σε κόκκινο και γκρίζο βράχο που είναι περιστασιακά τραχύς.

Συνθήκες: Ιδανικό πεδίο για απογευματινή αναρρίχηση τους θερινούς μήνες.

Σκιά: Μετά τις 14:00.

Έκθεση: Ε

Πρόσβαση: Από το χώρο στάθμευσης, ακολουθήστε το μονοπάτι προς τον τομέα Πρώτος Τοίχος (8 λεπτά) και συνεχίστε να περπατάτε προς τα δεξιά για άλλα 6-7 λεπτά.

Περπάτημα: 15 λεπτά

East Zobolo – Left

East Zobolo – Right