Πεδίο Λυκόγκρεμo

Το ΛΥΚΟΓΚΡΕΜΟ είναι ένα πολύ εντυπωσιακό πεδίο, που μοιάζει με απόκρημνη κορυφή βουνού, τοποθετημένη πάνω στη στενή ράχη της χερσονήσου του Μαλέα. Απεριόριστη θέα προς όλες τις κατευθύνσεις και μόνο ο ήχος και οι μυρωδιές της άγριας και παρθένας φύσης να σας συνοδεύουν. Ένας γκρεμός στον οποίο μόνο οι άγριοι λύκοι συχνάζουν, σύμφωνα με την τοπική παράδοση!

Αναρρίχηση: Συμπαγής, πολύ καλής ποιότητας βράχος, διαδρομές κάθετης ή ελαφρά αρνητικής κλίσης, με χαρακτηριστικό δύσκολο σημείο. Στο Βόρειο Λυκόγκρεμο, πιο κοντές διαδρομές, συχνά σε βράχο με λευκά βρύα. 41 συνολικά διαδρομές, σε όλη της γκάμα των δυσκολιών, από 5b-8a+.

Σκιά: Στο Βόρειο Λυκόγκρεμο σκιά μετά τις 11.00. Στο Δυτικό Λυκόγκρεμο το πρωί μέχρι τις 14.00

Συνθήκες: Το πεδίο είναι κατάλληλο για αναρρίχηση όλο το χρόνο. Τις ζεστές ημέρες της άνοιξης και του φθινοπώρου, αλλά και το καλοκαίρι, σκαρφαλώστε το πρωί στο Δυτικό και το απόγευμα στο Βόρειο Λυκόγκρεμο. Τον χειμώνα, όταν δεν φυσάει ενοχλητικά, σκαρφαλώστε το απόγευμα στο Δυτικό πεδίο. Σημειώστε πως όταν ο άνεμος είναι ισχυρός το Βόρειο Λυκόγκρεμο είναι σχετικά προστατευμένο.

Έκθεση: Βόρειος (βόρειο Λυκόγκρεμο), και Δυτικός (Δυτικό Λυκόγκρεμο).

Εξοπλισμός: Σχοινί 60m. Σετάκια: έως 20m, 12 σετάκια / έως 25m, 16 σετάκια.

Παιδιά: Το μονοπάτι είναι σύντομο και ομαλό. Αν προστεθούν σε αυτό και οι σχετικά επίπεδες περιοχές κάτω από τα βράχια το πεδίο Λυκόγκρεμο συνιστάται για παιδιά και οικογένειες.

Πρόσβαση: Από το πάρκινγκ του «Αναρριχητικού Πάρκου» του Ζόμπολου, (36.440791, 23.130848) στρίβουμε αριστερά στον νέο ασφαλτόδρομο, ως το τέλος του (1,1 ΚΜ) όπου βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας (36.439798, 23.139740). Εκεί στρίβουμε πάλι αριστερά και ακολουθούμε βατό για ΙΧ χωματόδρομο για 4 KM, ο οποίος μας ανεβάζει προς το βουνό με κατεύθυνση ΒΑ. Παρκάρετε στα δεξιά της 180 μοιρών στροφής του δρόμου και ακολουθήστε τους κούκους στο ομαλό μονοπάτι, που οδηγεί πάνω στη ράχη της πλαγιάς, για 5 λεπτά ως το Δυτικό τομέα. Για το Βόρειο Λυκόγκρεμο συνεχίστε στη βάση των βράχων προς τα αριστερά για 3 λεπτά ακόμα.

Συνολικό περπάτημα: Βόρειος τομέας 8 λεπτά, Δυτικός τομέας 5 λεπτά.

Λυκόγκρεμο – Βορράς

Λυκόγκρεμο – Δύση