Ζήστε την εμπειρία της Αναρρίχησης στο ακρωτήριο Μαλέα

Μοναδική εμπειρία

Climb Zobolo

Ένας νέος αναρριχητικός «παράδεισος» άρχισε να δημιουργείται στο νομό Λακωνίας. Πιο συγκεκριμένα, στο γνωστό σε όλους Κάβο Μαλιά ή Ακρωτήριο Μαλέας που τόσα έγραψαν ιστορικοί και λογοτέχνες.

Στην αρχαιότητα ο Μαλέας ήταν σημαντικό ναυτικό πέρασμα που προκαλούσε φόβο σε όσους ναυτικούς αναγκάζονταν να το περάσουν. Ο Κάβο Μαλέας ανήκει στην ευρύτερη περιοχή που ονομάζεται Βάτικα, τα οποία πήραν το όνομά τους από την αρχαία πόλη Βοιές.

Τα Βάτικα βρίσκονται στο νοτιότερο άκρο της χερσαίας Ευρώπης και ο Κάβο Μαλέας «τρυπάει» το Μυρτώο πέλαγος. Τα Βάτικα είναι ένας θησαυρός, ένας μαγευτικός τόπος που αποκαλύπτεται σιγά σιγά σε όλους τους επισκέπτες

Στους αρχαιολόγους με αρχαίους ναούς, στους δύτες με παλαιά ναυάγια, στους θρησκευτικούς περιηγητές με μοναστήρια και εκκλησίες και στους περιβαλλοντολόγους με το μοναδικό απολιθωμένο φοινικόδασος.

Extreme Sports Bike
Extreme Sports Mountain Climbing
Ζήστε την εμπειρία της

Αναρρίχησης

4

Πεδία Αναρρίχησης

223

Συνολικές διαδρομές

5a – 8b+

Βαθμός δυσκολίας

150m

Μεγαλύτερη διαδρομή

Όσο για τους αναρριχητές το ενδιαφέρον βρίσκεται στους κάθετους βράχους που υψώνονται σε όλες τις περιοχές του Κάβο Μαλέα και για τους πεζοπόρους σε ένα δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες αφού το ένα τοπίο διαδέχεται το άλλο. Ένας σπηλαιολογικός θησαυρός κρύβεται κάτω από κάθε συστάδα βράχων έτοιμος να αποκαλυφθεί στους σπηλαιολόγους. Βέβαια όλα αυτά που περιγράφονται περιστοιχίζονται από το απέραντο γαλάζιο, τις μικρές αμμώδεις παραλίες με τιρκουάζ χρώμα και την ηρεμία του χώρου που είναι αδύνατον να σε αφήσουν αδιάφορο. Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε πολλές ακόμα ομορφιές, ιστορίες του τόπου και περιστατικά για την φιλοξενία που συναντά κανείς ερχόμενος εδώ.

Η προσπάθεια για να δημιουργηθεί αυτός ο αναρριχητικός «παράδεισος», έγινε με πρωτοβουλία του τοπικού Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Βοιών, του ομώνυμου χωριού που βρίσκεται κοντά στο πεδίο, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές. Ο δήμος είδε την προσπάθεια ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού και χρηματοδότησε το έργο. Η μέχρι τώρα δραστηριότητα από τους αναρριχητές καθώς επίσης και από σχολές αναρρίχησης, τον δικαιώνει.

Η άριστη ποιότητα του βράχου και η εύκολη πρόσβαση σε συνδυασμό με την υπέροχη θέα καθιστούν την αναρρίχηση ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου και όλες τις ώρες της ημέρας.

Το ανάγλυφο αποτελείται από σταλαγμιτικά, κάθετες πλάκες, σχισμές, στέγες, σπηλιές και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Προσφέρει άπειρες δυνατότητες για άνοιγμα διαδρομών αθλητικής αναρρίχησης ή παραδοσιακής μέχρι πέντε σχοινιές.

Προς το παρόν έχουν ανοιχτεί περίπου 200 διαδρομές αθλητικού χαρακτήρα, είναι πλήρως εξοπλισμένες με ανοξείδωτες πλακέτες, βύσματα και ρελέ των 10 mm και για τις επαναλήψεις χρειάζονται μόνο σετάκια.

Οι περισσότερες διαδρομές είναι μέσης και μικρής δυσκολίας, υπάρχουν όμως και αρκετές με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Επίσης έχει πολλές εκπαιδευτικές διαδρομές που προσφέρονται για σχολές.

Καιρός

giweather WordPress widget